Top 10 BBQ'sTop 10 barbecues van 2024. Welke BBQ moet ik kopen?
Door Paul Terol - - Prijs-update: 26 december 2024 -
BBQ; gas, houtskool of kamado
Hieronder hebben we een overzicht gemaakt van populaire en top 10 barbecues van dit moment. Bekijk onze redactiekeuze met daarin de beste bbq van 2024 en barbecues die een hoge review score hebben ontvangen en we geven je gelijk wat meer inzicht en handige kooptips. De prijzen en aanbiedingen van de bbq's worden in dit artikel dagelijks bijgewerkt. Bekijk ook onze bbq pagina waar we alle populaire bbq's hebben verzameld.
Bbq's zijn er in alle soorten en maten, maar wat is nu eigenlijk de beste? Een populair merk is Big Green Egg, maar ook merken zoals Weber en Bastard worden bij ons veel bekeken. De veelzijdigheid zorgt ervoor dat je voor iedere gelegenheid de perfecte bbq kan vinden, maar het maakt de keuze voor een bbq ook moeilijk. Iedere bbq heeft zijn eigen voordelen, maar ook zijn nadelen. We beginnen met onze top 10 bbq's van dit moment, met actuele prijzen en uitgebreide specificaties of meer over dit onderwerp top 10 Big Green Egg van 2024. Keramische kamado barbecues!.
Onze keuze bbq
Bekijk hieronder onze keuze van barbecues, die niet alleen onze favoriet zijn, maar geweldig zijn om gerechten te bereiden. Wil je liever pizza's bakken in een echte pizzaoven voor buiten? Bekijk dan ons artikel over Ooni pizzaovens. Heerlijk gewoon!
Top 10 BBQ's van 2024
Bekijk hieronder onze barbecue keuze waar we de meest populaire en beste top 10 bbq's van dit moment uitlichten. Bij de keuze van een nieuwe bbq is het belangrijk dat je een bbq kiest die bij jou past. Ben je iemand die urenlang kan garen en stoven, dan ben je helemaal klaar voor een kamado bbq. Maar heb je geen zin om te wachten en wil je even snel en makkelijk barbecueën, dan is een gas of elektrische barbecue je beste keuze. Heb je toch liever een echte rooksmaak dan is een traditionele houtskool bbq niet te missen.
Premium-artikel
Het artikel wat je nu aan het lezen bent is een premium-artikel en wordt dagelijks nagelopen om het actueel te houden.The Bastard Medium Compleet Urban 2022
The Bastard Medium Urban Complete 2022 is een geweldige barbecue, die je de ultieme kookervaring biedt. Met zijn Advanced Cooking System kun je op verschillende hoogtes grillen en verschillende gerechten tegelijkertijd bereiden.
Laagste prijs gevonden vandaag 20:05 uur
The Bastard Medium Solo 2022
De Bastard Solo is een prachtige keramiek babecue die wordt geleverd zonder zijtafels en onderstel. Hij is daardoor perfect in te bouwen onder jouw veranda, of hij kan in een speciaal barbecuemeubel geplaatst worden.
Laagste prijs gevonden vandaag 19:28 uur
Kamado Joe Konnected Joe KJ15041523
Kamado Joe Konnected Joe is de nieuwe standaard op het gebied van grillen en roken. Met deze multifunctionele barbecue kun je jouw grillvaardigheden naar een hoger niveau tillen.
Laagste prijs gevonden vandaag 19:29 uur
Weber Spirit E-225 GBS
Weber Spirit E225 GBS is een perfecte buitenkeuken voor op de patio of balkon. Met zijn gourmet BBQ System met porselein geëmailleerde, gietijzeren grillroosters die lang meegaan, wordt het barbecueën eenvoudig en voor iedereen.
Laagste prijs gevonden vandaag 20:05 uur
Bastard Urban Compact 2021 met onderstel
The Bastard is één van de marktleiders op het gebied van Kamado barbecues. Een Kamado is een eivormige BBQ van keramiek. The Bastard kan wel temperaturen tot 500 graden bereiken en via de verschillende luchttoevoer gaten kun je deze nauwkeurig bepalen.
Laagste prijs gevonden vandaag 19:31 uur
Weber Master Touch GBS Premium SE E-5755 57 cm
Beheers de kunst van het houtskoolgrillen met de Master-Touch houtskoolbarbecue. Met het Gourmet BBQ System grillrooster kun je op je barbecue ontbijt maken, chilisaus of soep laten sudderen en een perfect knapperige pizza bereiden.
Laagste prijs gevonden vandaag 19:33 uur
Kamado Joe Junior met onderstel
De Kamado Joe Joe Junior is een populaire Kamado in Nederland. Deze barbecue kenmerkt zich door de hoogwaardige kwaliteit.
Laagste prijs gevonden vandaag 19:30 uur
Kamado Joe Classic Joe II
Deze Kamado Joe Classic II Stand-Alone is de meer dan waardige opvolger van het succesvolle paradepaardje van Kamado Joe; de Classic Joe. De Kamado Joe Classic II is dankzij een aantal bijzonder slimme innovaties nog completer dan zijn illustere voorganger.
Laagste prijs gevonden vandaag 19:29 uur
Traeger Ironwood XL
Traeger Ironwood XL is een populair Europees model met de geheel nieuwe Ironwood serie, die je outdoor cooking adventure naar een nog hoger niveau tilt dankzij de uiterst geavanceerde grilltechnologie en het superieur structureel ontwerp. De Traeger Ironwood heeft een grilloppervlakte van 3.975 cm2, waardoor je met de gloednieuwe Ironwood XL indruk kunt maken op al je vrienden en familie.
Laagste prijs gevonden vandaag 20:05 uur
Masterbuilt Gravity Fed 800
De Masterbuilt Gravity Series 800 Digital Charcoal Griddle + Grill + Smoker is een kwalitatief hoogwaardige bbq die je voorziet van veel verschillende kookmogelijkheden. Met de digitale bediening of via Bluetooth met je smartphone stel je makkelijk de temperatuur in.
Laagste prijs gevonden vandaag 20:05 uur
Shops: welke bbq's staan in de winkel top 10?
Bekijk hieronder de winkel bbq top 10 lijsten die wij voor je hebben verzameld. Handig op één plek en dat scheelt je zoeken.
Coolblue - Top 10 bbq
Bol.com - Top 10 bbq
Soorten bbq's. Welke soort bbq past bij jou?
Iedere bbq heeft zijn eigen voordelen, maar ook zijn nadelen. We nemen alle soorten bbq's met je door. Daarna volgt de ultieme top tien, met alle prijzen en uitgebreide specificaties.
Houtskool bbq
De houtskool bbq is de traditioneelste bbq die er bestaat. Met een houtskool bbq maak je vlees klaar op de meest klassieke manier, en waar veel mensen aan denken bij barbecueën. Het is meteen ook één van de moeilijkste manieren om te barbecueën. Het kost wat moeite om de bbq te beheersen. Je gebruikt hem met houtskool of briketten. Een groot voordeel van een houtskool bbq is de rokerige smaak aan het vlees. Dit geeft voor veel mensen het echte bbq- gevoel. In tegenstelling tot andere soorten bbq's, moet je bij een houtskool bbq wel even de tijd nemen. Het kan namelijk wel even duren voor het vlees klaar is.
Pellet bbq
Er is een nieuwe trend in de bbq-wereld en dat zijn pellet bbq's. Pellets zijn kleine staafjes gemaakt van samengeperst zaagsel. Je gooit de pellets in een bak aan de zijkant van de bbq. Door een geautomatiseerd systeem worden de pellets aan de bbq gevoerd en verbrand. Een krachtige ventilator zorgt ervoor dat het vuur wordt aangejaagd en de warmte verspreid door de bbq. Met een thermometer wordt de temperatuur in de gaten gehouden en zo bepaald of er meer of minder pellets aan de barbecue gevoerd moeten worden. Belangrijk om te weten is dat een pellet barbecue geen direct vuur heeft, zoals bij een traditionele houtskool barbecue. Eigenlijk heeft een pellet grill meer weg van een convectie houtoven. Er zijn dus geen vlammen om je vlees te schroeien. De pellet barbecue is vooral populair vanwege het gebruiksgemak, veiligheid en de vele mogelijkheden. Met een pelletgrill kun je roken, braden, stoven en grillen. Door het geautomatiseerde pellet-systeem heb je een constante temperatuur en heb je geen omkijken meer naar je gerechten. Door de effectieve warmteaanvoer kook je ieder gerecht gelijkmatig gaar. Een pellet grill heeft wel meer elektronisch en mechanisch onderdelen, wat hem duurder maakt dan een traditionele houtskool barbecue.
Gas bbq
De gas bbq is een zeer moderne bbq. Je gebruikt gas als warmtebron om het vlees te garen. Het grote voordeel hiervan is de snelheid en de beheersing die je hebt over de bbq. Bij een gas bbq is je eten namelijk enorm snel klaar. Vaak zoals je het gewend bent als je gaat koken op een fornuis. Bij deze soort bbq kun je namelijk precies bepalen op welke temperatuur je hem wilt hebben. Dit verhoogt het gebruiksgemak enorm. Na afloop van het barbecueën hoef je enkel een doekje over de bbq te halen en dan is hij alweer schoon. Dit in vergelijking tot de houtskool bbq, waar je de as nog moet weggooien. Het is een modernere manier van bbq-en, en veel mensen vinden het een nadeel dat je de authentieke rokerige smaak in het vlees hierbij verliest.
Elektrische bbq
Een elektrische bbq kun je goed vergelijken met een gourmetstel. Waar het in principe op neer komt, is dat je de stekker in het stopcontact steekt en dan wordt de bbq warm. Het is, net als bij de gas bbq, een enorm snelle manier van vlees warm maken. Dit maakt een elektrische bbq ideaal voor mensen die graag snel willen eten. Zoals hierboven al staat aangegeven, werkt een elektrische bbq op stroom en hierdoor heb je niet de rokerige smaak aan je vlees. Veel mensen houden daarvan bij het barbecueën, maar een elektrische bbq is een goede keuze als je hier weinig waarde aan hecht. Daarnaast kun je deze soort bbq in veel verschillende formaten kopen. Ook in zeer kleine maten, waardoor je deze ook binnen kunt gebruiken. Dit maakt het dat een elektrische bbq niet veel meer kan bieden dan een gourmetstel. Lees ook onze review van de Weber Q1400 Elektrische barbecue.
Buitenkeuken
De buitenkeuken biedt veel meer dan een simpele bbq. Het is in principe een verlenging van je eigen keuken, maar dan buiten. Een buitenkeuken is dan ook ideaal voor de mensen die graag veel tijd buiten doorbrengen. Hij beschikt over een werkblad, waardoor je veel extra werkruimte hebt. Dit zorgt ervoor dat je kan genieten van een hoop extra comfort, die je mogelijk in je eigen keuken mist. Het voordeel van een buitenkeuken is dat je de temperatuur helemaal kan instellen. Dit zorgt er ook voor dat het vlees sneller klaar is. Het is belangrijk dat je ruimte in je tuin hebt voor een buitenkeuken, want in tegenstelling tot een klassieke bbq is deze een stuk groter en zwaarder. Je kunt hem niet makkelijk verplaatsen voor feestjes of andere gelegenheden.
Kamado
De Kamado is een bbq die meestal gemaakt is van keramiek. Het is een bbq in een eivorm. De kamado komt oorspronkelijk uit Japan en was toen nog gemaakt van klei. Tijdens de Tweede Wereldoorlog maakten de Amerikanen kennis met de kamado. Hieruit bestonden twee merken, die vandaag nog steeds zeer populair zijn: Big Green Egg en The Bastard. De bereidingsmogelijkheden van een kamado zijn enorm. Je kunt ermee bakken, stomen, grillen of slow-cooken. Dit maakt deze eivormige bbq een echte aanrader voor koks of mensen met een grote culinaire passie. Een kamado bbq is snel op temperatuur.
Big Green Egg of The Bastard? Welke moet ik kiezen?
De laatste jaren is de populariteit van de kamado bbq erg toegenomen. We krijgen regelmatig de vraag; 'ik twijfel welke kamado bbq ik moet kopen. Kies ik voor Big Green Egg of ga ik voor de Nederlandse The Bastard?'. In onderstaand artikel hebben wij de twee bbq merken met elkaar vergeleken, zodat jij gemakkelijk een keuze kunt maken.
The Bastard of Big Green Egg, welke is beter?
Onmisbare BBQ accessoires voor iedere chef
De beste koop bbq accessoire 2024 is de Weber iGrill 2. Als echte barbecuechef kunnen enkele belangrijke essentials zoals deze van het merk Weber echt niet ontbreken. Als je in een tuincentrum of barbecuewinkel loopt, liggen er oneindig veel accessoires. Sommige accessoires zijn leuk om te testen, maar zeker niet onmisbaar. Terwijl andere accessoires juist wel onmisbaar zijn, omdat ze je normale barbecueavond veel makkelijker en leuker maken. Er is namelijk niets vervelender dan dat je je voorbereid hebt op een gezellige avond barbecueën, maar je de juiste spullen niet bij de hand hebt. Als je bij de volgende zonnestraal de barbecue weer uit de kast haalt en deze lijst in huis hebt, kan de volgende barbecueavond door niets meer verstoord worden. Wil je direct bekijken welke bbq accessoires er allemaal zijn? Bekijk hier onze barbecue accessoires kopen pagina en maak zelf je keuze met onze handige filters.
De barbecue zelf
Dit is natuurlijk geen accessoire, maar we willen hier toch even de nadruk op leggen. In een willekeurige bouwmarkt of warenhuis kun je de goedkoopste barbecues aanschaffen. Een barbecue voor twee tientjes of een wegwerpbarbecue voor een paar euro. Het lijkt voordelig, maar helaas is dit vaak niet waar. Natuurlijk raden wij je niet aan om een dure barbecue aan te schaffen als je van plan bent om deze één of twee keer te gebruiken. Maar zodra jij de barbecue vaker wil gaan gebruiken, raden wij je zeker aan om eens een goede investering te doen. Een goedkope barbecue geeft je ten eerste niet de smaak van het vlees dat je zou willen en daarnaast is goedkoop vaak duurkoop. Voor je het weet ligt de BBQ bij de vuilnis en dan heb je alsnog niets. Door een goede barbecue te kopen, weet je zeker dat je de komende jaren goed zit.
Brikettenstarter
Eén van de handige essentials bij het barbecueën is een brikettenstarter of een kolenstarter. Een brikettenstarter werkt als een schoorsteen. Hij geleidt de warmte van beneden naar boven. Je legt 2 of 3 aanmaakblokjes op het rooster en steekt deze daarna. Hier zet je de brikettenstarter met briketten erin bovenop. Na ongeveer 20 tot 30 minuten (zodra je een grijze aslaag ziet) verdeel je de briketten uit de starter over de barbecue. Je strooit ze als het ware uit de starter. Hierdoor zijn ze dus veel sneller warm en kun je sneller gaan beginnen met barbecueën. Wat ons betreft, is dit een onmisbare barbecue accessoire.
Draaien en smeren
Twee praktische, maar wel handige accessoires zijn de tang en de kwasten. Een tang gebruik je om je vlees om te draaien. Er zijn veel verschillende tangen op de markt. Een tip is om een roestvrijstalen tang aan te schaffen. Met deze tang kun je zonder al te veel kracht het vlees omdraaien en is de kans klein dat het vlees uit je tang glipt. Bij goedkopere tangen heb je vaak het nadeel dat ze niet goed dichtknijpen of losgaan als je vlees er tussen zit. Daarnaast zijn siliconen kwasten een echte uitvinding. Ook van de kwasten heb je veel verschillende varianten. In tegenstelling tot de tangen maakt het bij de kwast niet veel uit welke je koopt. Aan een siliconenkwast kan niet veel mis zijn, dus besteedt hier niet te veel geld aan. Een kwast gebruik je om vlees of groenten in te smeren. Je kunt het beste kiezen voor silicoon omdat hier geen geur of smaak aan blijft hangen na het afspoelen.
Staalborstel
De laatste onmisbare accessoire is de staalborstel. Het is het vervelendste klusje bij het barbecueën, het schoonmaken van het rooster. Veel mensen onderschatten het schoonmaken van het rooster of slaan het zelfs over. Helaas is dit ongezond. Alle zwarte stukjes die je op het rooster ziet zitten, is aangekoekt eten van eerder. Als je hier opnieuw vlees op gaat bereiden blijft de smaak van hangen. Hoe langer je wacht met schoonmaken, hoe viezer het wordt. Als je daar van blijft eten heb je zelfs de kans om er na een tijdje ziek van te worden.
Een staalborstel kan als de beste aangebrande etensresten van het rooster verwijderen. Dankzij de hardere haren neem je de stukken eten gemakkelijker mee. Er zijn veel soorten borstels op de markt, maar het maakt niet veel uit welke je aanschaft. Het is belangrijk dat de kop hittebestendig is want anders kunnen de haren loslaten. Je wil natuurlijk niet haren in je mond als je de volgende keer weer gaat barbecueën. Daarnaast is het belangrijk dat je de borstel na enige tijd (circa 12-15 maanden) vervangt. Deze gaan niet oneindig mee.
De thermometer
Met een thermometer kun je precies meten hoeveel graden je vlees op dat moment is. Op die manier kun je de gaarheid van je vlees testen. Om een goed stuk vlees te maken ga je al gauw uit van je eigen gevoel. Je voelt even met je vinger aan het vlees en gokt het er maar op. Het resultaat zorgt helaas vaak voor droog óf nog te rauw vlees. Dat is jammer, want je doet je best om een lekker stuk vlees te barbecueën. Dankzij een thermometer kan dit niet meer misgaan. Je steekt de thermometer in het vlees en hij vertelt je precies hoeveel graden het is. Lees meer over kerntemperatuur.
Je hebt twee verschillende thermometers. Zo heb je de thermometer die continu bijhoudt hoeveel graden het vlees is. Dit doe je door de thermometer in het vlees te steken en dan het elektronische gedeelte buiten de BBQ te houden. Op deze manier kun je in de gaten houden wat er binnenin de BBQ gebeurt. Op de luxere barbecues vind je ook een thermometer in de deksel. Via deze thermometer kun je achterhalen hoeveel graden de barbecue zelf is. Dit is handig om te weten omdat je op deze manier weet of de temperatuur constant blijft of daalt/stijgt.
Daarnaast heb je de 'instant' thermometer. Deze thermometer is erg simpel. Je steekt hem wederom in het vlees, maar dan vertelt hij je meteen hoeveel graden het vlees of de vis is. Er zijn veel thermometers op de markt die dit beloven. Veelal goedkope varianten. Helaas is dit vaak onbetrouwbaar en kun je hier alsnog niets uithalen. Het merk met de beste recensies wereldwijd is de Thermapen. Deze is niet goedkoop, maar hij werkt fantastisch. Hij is altijd nauwkeurig en laat het je zien tot de graad nauwkeurig. Je hebt thermometers die je op afstand kunt bekijken door middel van een app op een mobiele telefoon of smartphone, zoals bijvoorbeeld de iGrill2 van Weber.